Kultúra

Mongooz and the Magnet a Play It Proud győztese

Első alkalommal hirdette meg a Budapest Pride a Play it Proud! dalszerzői pályázatot. A verseny célja a 2016-os Budapest Pride hivatalos dalának megírására volt.

A szervezők határozott célként tűzték ki, hogy a dalpályázat résztvevői zeneileg is a Budapest Pride által közvetíteni kívánt egyik legfontosabb üzenetet adják vissza: hogy a sokszínűség érték. A pályázatra beérkezett dalok az előzetes elképzeléseket is felülmúlták, hiszen nagyon izgalmas zenei és stílusbeli diverzitást mutatnak: a verseny lezárása után publikált hivatalos lejátszási listát végigpörgetve a punktól az undergroundon keresztül a népzenéig mindent hallgathatunk.

A dalpályázat győztese a norvég, írés magyar tagokból álló Mongooz and the Magnet Freedom című dala, amely zeneileg egy újszerű és izgalmas színfoltot képvisel a magyar könnyűzene palettáján. A dalszövegben az ember szabadsághoz való alapvető joga és igénye jelenik meg, külön kihangsúlyozva, hogy ne engedjük, hogy politikusok és a társadalmi normák lekorlátozzanak minket, hanem merjünk kitörni ezek közül az igencsak szűkös és hosszútávon elviselhetetlen keretek közül.

Nekem volt már szerencsém a fiúkat élőben is hallgatni,  fergeteges bulikat csapnak. Hallgassátok és szeressétek ti is őket!

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)