Film

Boy Meets Girl – Első látásra… egy film megértésről, elfogadásról túl minden nemi és szexuális hovatartozáson

Volt szerencsém megnézni az Első látásra című vígjátékot az LMBTQ filmfesztiválon, melynek története átlép minden nemi és szexuális orientációs határt és igazából mindenkinek látnia kellene.

A film három kentucky-i huszonévesről szól: a transznemű lány, Ricky (a maga is transzszexuális Michelle Hendley), aki divattervezőnek készül, gyerekkori legjobb barátja Robby (Michael Welch a Twilightból), valamint Francesca a gyönyörű, jól szituált lány, aki haditengerész vőlegényére vár, hogy hazatérjen Afganisztánból. Ricky egy kávézóban dolgozik, ahol összebarátkozik Francesca-val, és ahogy valami több kezd kialakulni közöttük, Robby is rádöbben, mit érez valójában Ricky iránt.

Olyan témákat boncolgat a film többek között, mint az identitáskeresés, magunk és mások elfogadása, az olyan szexuális kategóriák, vagy mondjuk a címkék, mint heteró, meleg vagy transszexuális feszegetése, ám mindezt olyan könnyed, életvidám és humoros formában, amely mindenki számára befogadhatóvá teszi.

A Ricky-t játszó Michelle Hendley-ről érdemes tudni, hogy youtube-on követhetőek a nemi átalakulásáról posztolt videók. Ezzel és filmbeli karakterével rengeteg hasonló “problémával” küzdő fiatal számára lehet pozitív példa. Hiszen teljesen mindegy, hogy heteró vagy vagy meleg, esetleg queer vagy transzszexuális, nézz szembe bátran az akadályokkal, és ne engedd, hogy bármi az utadba álljon az álmaid felé vezető úton.

Letölthető itt!

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)