Meleg

lmbt uszoda

Elkészült az első LMBT-barát uszoda a svédeknél

Jövő héten a svéd Sundbyberg városában nyílik az uszoda, amely a leszbikus, a meleg, a transznemű és a mozgáskorlátozott emberek számára is külön-külön öltözőhelyiségekkel és fülkékkel rendelkezik.

Nem csak az LMBT-közösségbe tartozó személyek számára biztosítanak külön öltözőfülkéket az uszoda területén, de a mozgáskorlátozott emberekre és a különböző vallású személyekre is figyelnek -írja a The Local. Ha valaki mozgáskorlátozott, akkor biztosítják számára a lehetőséget, ha elvonultan szeretne a többiektől fürdeni, és ha valakinek a vallása nem engedi meg, hogy idegenek is lássák, miközben ruhát cserél, számára is külön fülkéket garantál az uszoda. „Az emberek nem mindig érzik magukat komfortosan, ha úszni vagy sportolni mennek, reméljük a mi uszodánkkal több választási lehetőséget adunk nekik” -mondta a létesítmény szóvivője.
Svédországban egyébként nem új keletű hozzáállás az LMBT-közösség iránti tolerancia. Néhány középiskolában már külön öltözője van azoknak a diákoknak, akik sem a lányoknak, sem a fiúknak szánt öltözőkben nem akarnak ruhát váltani. Ezenkívül hivatalosan is elfogadtak egy új személyes névmást: a „hen” azokra az emberekre vonatkozik, akik a transznemű személyekhez sorolják magukat, vagy legalábbis nem szeretnék ha a férfiakra használt „han” vagy a nőkre használt „hon” névmásokkal illessék őket.

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)