Elgondolkodtató

ferfinek szuletett

Csoda: férfinek született, mégis ikreket hordott ki!

Hayley Haynes története már-már mesébe illő: a 28 éves nő egy egészséges ikerpár boldog édesanyja – annak ellenére, hogy orvosai évekkel ezelőtt felkészítették arra, hogy sohasem szülhet. Hayley ugyanis genetikailag férfi!

Hayley-nek fogalma sem volt fiatal korában arról, hogy különbözik kortársaitól. Ugyan még 19 éves korában sem jött meg az első menzesze, de ezt leszámítva ugyanolyan fiatal nő volt, mint bárki más. Orvosai ekkor közölték vele a sokkoló hírt: a hosszas vizsgálatok és vértesztek eredményeképp kiderült, XY kromoszómával rendelkezik – azaz genetikailag férfinak született.

Mint orvosaitól megtudta, Hayley egy Androgén-inszenzitivitási szindróma (AIS) nevű genetikai állapotnak köszönhetően, bár külsőre nőnek néz ki, semmilyen belső női nemi szervvel nem rendelkezik – így kizárt, hogy valaha is saját gyermeke lehessen. “Hirtelen az életem egy nagy darabja elveszett. Fél-nőnek éreztem magam. Hogy mondom majd el egy srácnak, ha randizunk, hogy genetikailag férfi vagyok?” – emlékezett vissza az első kegyetlen pillanatokra Hayley.

Végül egyetlen férfival osztotta meg titkát: gyermekkori barátja, Sam mindenben támogatta az egyik pillanatról a másikra életcélt vesztett nőt. Barátságuk végül szerelemmé alakult – összeházasodtak, és bár mindketten szerettek volna utódokat, tudták, mindez képtelenség.

Az igazi csoda akkor következett be, amikor egy vizsgálat során kiderült: Hayley testében mégiscsak kifejlődött egy aprócska méh-kezdemény, amit hormonkezeléssel akár arra is képessé lehet tenni, hogy kihordjon egy gyermeket. Ez volt az a reménysugár, amibe aztán éveken keresztül kapaszkodott a pár. Egy ciprusi klinika lombikbébi-programja, valamint egy idegen nő megtermékenyített petesejtje beültetésével végül eljöhetett az a pillanat, amire Hayley már kislányként is vágyott: anya lehetett.

Hayley tavaly karácsonykor végül nem egy, de két egészséges újszülöttnek adott életet.

“Kilenc évet töltöttem azzal, hogy elfogadjam: soha nem lehetek édesanya – de abban a pillanatban, amikor a picik megszülettek, minden fájdalmam szertefoszlott” – mesélt a felejthetetlen pillanatról a Mirror cikkében a nő, aki 28 évvel ezelőtt férfiként jött a világra.

Forrás:bors

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)