Sorozat

the fall

Mi vonz minket és Gillian Andersont egy rejtélyes sorozatgyilkosban?

A Hajsza (The Fall) című amerikai-angol sorozatban Stella Gibson (Gillian Anderson) londoni főfelügyelőnőt Belfastba küldik, hogy segítsen egy megoldatlan gyilkossági ügy felderítésében. Nyomozása során hasonlóságot fedez fel egy korábbi üggyel. Paul Spector látszólag tisztes családapa, valójában gyilkos.

Az első évadban hamar megismerjük Paul hidegvérű szertartásait, és azt is megtudjuk, hogy ő a gyilkos, mégis lényének megismerése az a kirakós, ami abszolút fogva tartja a nézőt, és ami Jamie Dornan (A szürke 50 árnyalatában láthatjuk legközelebb) sejtelmesen visszafogott játéka nélkül egészen biztosan nem működött volna. A második évad nyújt egyre inkább betekintést Gillian Anderson karakterébe is, aki egyszerre megveti, mégis vonzódik a sötét oldalhoz. Mindketten magányos, rejtélyes figurák, és kettejük játszmája adja a sorozat legjobb perceit.

Gillian Anderson nyilatkozta az általa játszott nyomozónőről: „… egyik szokásos karakterleírás (független, intelligens, koncentrált, komoly, professzionális, erős, és igen feminista) sem tűnik, hogy pontosan meghatározná vagy megmagyarázná Stellát. Azt hiszem, bármennyire frusztráló, de végül is ez az, amit a legvonzóbbnak találunk benne, hogy nem ismerjük. Még a második évad végén, magamat is beleértve, feltesszük a kérdést, ki Stella Gibson?”

Egy kis kedvcsináló a sorozathoz..

A színésznő  az Out című melegmagazinnak adott interjújában mondta – „Van valaki az életemben, de ne az legyen a fontos, milyen nemű, hanem a rajongóim is csak azt tartsák szem előtt, hogy boldog vagyok. Ha nővel, akkor nővel. Nem tűntem el, csak élem az életem, mint bárki más, csak kicsit távolabb a filmvászontól, mind eddig.” Ebben az interjúban nyíltan beszélt arról, hogy középiskolás évei során hosszú ideig járt egy nővel, és később is több nővel volt kapcsolata.

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)