Meleg

melegházasság

Végre összeházasodhatott apa és fia

Több évtizeden keresztül apaként és fiúként éltek: most azonban szerelmesekként állhattak az oltár elé.

A 78 éves Bill Novak és 76 éves szerelme, Norman McArthur 52 évvel ezelőtt ismerkedtek össze. A pár azóta küzd kétségbeesetten azért, hogy a törvény színe előtt is összetartozzanak.

A két férfi még a húszas éveiben találkozott, és hosszú évtizedeken keresztül New Yorkban éltek, elismert élettársi viszonyban – azonban amikor 2000-ben a pennsylvaniai Erwinnába költöztek, minden megváltozott. Az állam ugyanis nem ismerte el az azonos neműek közti kapcsolatokat, így az idősödő férfiak attól tartottak, ha egyikükkel bármi baj történik, a törvény szemében a másik “vadidegen” lesz – nem kaphat például felvilágosítást a kórházi ellátásokról és az intenzíven sem látogathatja meg.

Egy ügyvéd azonban bravúros ötlettel állt elő: az örökbefogadás az egyetlen módja, hogy Bill és Norman “egy család” legyen. A procedúra megdöbbentően könnyű volt, és a két évvel idősebb Bill Norman nevelőapjává vált. Mint kiderült, gyakori megoldás ez a meleg párok körében.

A közelmúltban azonban változott a törvény, így lehetségessé vált, hogy – a már apaként és fiaként élő – Bill és Norman eredeti vágya teljesüljön, azaz összeházasodjanak. Ehhez már csak az örökbefogadást kellett semmissé tenni. A pár úgy döntött, a bíróság elé áll a történettel, hátha az okok ismeretében a döntéshozó “engedékenyebb” lesz – és így is történt.

Az egykori apa-fiú páros így állhatott az anyakönyvvezető elé, és mondhatta ki a boldogító igent – számolt be a nem mindennapi esetről a Kansas City Star.

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)