Meleg

Ungar-Klara

Ungár Klára: Szájer József és Kocsis Máté meleg

A nyíltan saját neméhez vonzódó egykori fideszes – Orbán Viktor homoszexuálisokról szóló szavai kapcsán – utalt Szájer és Kocsis szexuális orientációjára. Illetve kijelentette: melegek.

A SZEMA elnökének vonatkozó Facebook-posztjait a Cink vette észre. Ungár Klára az Orbán Viktor és a homoszexualitás című cikket osztotta meg a következő kiírással:

„Viktorka rekedt hangon hablatyol, megdicséri a nem provokáló meleg társadalmat, és mint az áldozat hibáztatók, elmagyarázza, h ez miért jó. Fújj! Szájer és Kocsismáté mit szól ehhez? Biztos egyetértenek, azérrt bújkálnak.”

A poszt alatti kommentekben Szájer és Kocsis esetleges zsidó származásával kapcsolatban érkeztek hozzászólások, erre Ungár Klára azt reagálta:

„Nem zsidók, melegek. És ez nem célozgatás, hanem tény.”

Orbán Viktor a homofóbia-ellenes világnapon újságírói kérdésre többek között azt mondta: hálás a homoszexuálisok közösségének, hogy nem azt a provokatív magatartást folytatja, amivel számos európai országnak meg kell küzdenie és pont az ellenkező hatást váltja ki, mint amit szeretne. Kijelentette: az érintettek Magyarországon biztonságban vannak, megkapják az őket megillető tiszteletet, s a külföldiek sem érzik ebből a szempontból veszélyes városnak Budapestet.

Másképpen látják a helyzetet az érintettek. Ahogyan arról ma beszámoltunk, a Budapest Pride Facebook-oldalán kijelentette: „Magyarországon élő LMBTQ emberekként mi nem vagyunk hálásak Orbán Viktornak.” Hozzátették: az a politikus, aki a mai magyar LMBTQ helyzetet “békés, nyugodt, egyensúlyi állapotnak” nevezi, az tudatosan figyelmen kívül hagyja több százezer ember mindennapi élményét elnyomásról, zaklatásról, rejtőzködésről.

Befutott a reagálás Kocsis Máté részéről:

„Kedves Ungár Klára! Bár az égvilágon semmi köze hozzá, de elárulom Önnek, olyan messze áll tőlem a homoszexualitás, mint Makótól Jeruzsálem. Velem maguk nincsenek eggyel többen. A primitív, személyeskedő kijelentéseiért pedig be fogom perelni. Üdvözlettel: Kocsis Máté” – írja a hir24.hu

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)