Elgondolkodtató

Tojásokat lopott egy meleg pingvinpár, hogy kiköltsék

A kínai Harbin állatkertjében figyelték meg a gondozók a két pingvin akcióját. A tojásszerzési próbálkozás az állatokat ismerve nem meglepő: erős belső késztetés a pingvinek számára, hogy szülőkké váljanak.

“A felnőtt hímek ösztönös feladata a tojásokról való gondoskodás. Ennél a párnál ez biológiailag ugyan nem lehetséges, de a természetes ösztön attól még ott él bennük és működik.”

– mondták el az állatkert gondozói. A tojást csenő fészekrablók brilliáns csellel próbálták leplezni tettüket: kövekkel helyetesítették az ellopott tojásokat.  Az álca azonban nem működött, és amikor a többi pingvin rájött, büntetésből elkezdték a párost zaklatni. Természetesen ez nem diszkrimináció, minden pingvinnek ez a büntetése, amelyik tojást lop. A gondozók ideiglenesen kivették a kolóniából a párost a biztonság kedvéért.

“A párt külön kellett helyeznünk, mert az eset a költési időszakban csak felzaklatta volna az egész csapatot.”

A pingvinek körében egyáltalán nem szokatlanok a meleg párok. Tavaly novemberben a német Bremerhaven állatkertjében két hím Humboldt-pingvin már a tizedik évfordulóját ünnepelte. Dotty és Zee minden évben fészket építenek, világos jelét adva, hogy együtt akarnak családot alapítani. 2009-ben rájuk mosolygott a szerencse, amikor kaptak egy igazi tojást, amit nem gondozott az anyja. A két hím pingvin megosztotta a költés feladatát egymással, jó apaként felváltva végezték az etetést, és végül Dotty és Zee sikeresen  felnevelték a fiókát.

A tudósok az állatvilágban több mint 450 állatfajnál figyeltek meg homoszexuális viselkedést. Már bő száz évvel ezelőtt feltűnt a sarkvidéket meghódító felfedezőnek is, hogy a vadon élő pingvinek körében meleg párok is vannak. A viktoriánus erkölcsök miatt akkor a feljegyzéseiket csak a tudósok számára tették elérhetővé, a nagyközönségnek nem számoltak be róla.

forrás

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)