Meleg

Pride metróvonal Londonban

Örömmel üdvözölhetjük a londoni tömegközlekedést éríntő legfrissebb bejelentést, miszerint a Jubilee vonal hamarosan a Pride nevet fogja viselni, ezzel is ünnepelve a város sokszínűségét és azt, amit eddig elértek az LMBT-jogok kapcsán.

A Stanmore és Stratford között húzódó vonalat 1977-ben a királynő ezüst jubileuma alkalmából keresztelték Jubileumi vonalra, de mivel II. Erzsébet nevét hamarosan egy másik vonal fogja viselni, ezért az önkormányzat úgy döntött, ez a vonal ezentúl a Pride előtt tisztelegjen. Így a városban a buszok és a taxik után a metró is szivárványos lesz.

Mike Brown London közlekedési biztosa a PinkNewsnak nyilatkozva kifejtette: “London a világ turisztikai központja. Fantasztikus, hogy aki itt él, dolgozik vagy nyaral, láthatja, milyen büszkék vagyunk erre a sokszínűségre. Nem is lehetne jobb módja az egyre bővülő szívárványos járműparkunk bővítésének, mint egy egész metróvonal. ”

London-bus2

Boris Johnsont, a város polgármesterét a szivárványos metróvonal arra a harcra emlékezteti, amelyet az LMBT embereknek kell vívniuk London szerte. “Fantasztikus, ahogy a vonal a Parlament mellett halad el, így emlékeztetve minket az eddigi eredményekre, és azokra, amik még csak most fognak eljönni” – hangsúlyozta Johnson.

Egy Buckingham palotából  jövő informátor szerint a királynő is örül a kezdeményezésnek, mivel szerinte egy előtte tisztelgő metróvonal éppen elég. “Őfelsége el van ragadtatva az új Erzsébet vonaltól, és boldog, hogy a Jubileumi vonal ezentúl az LMBT közösség előtt tiszteleg, továbbá kiemelte azt a sok homoszexuális embert, aki évtizedeket töltött el a királyi család szolgálatában.” – mondta az informátor.

Transport-for-London-rainbow

De persze nem mindenki örül a Pride vonalnak. Andrea Williams, a Keresztény Aggodalom aktivistája szerint a döntés összezavarhatja a gyerekeket, valamint így is csak az LMBT-lobbit szolgálják ki. “Egy metróvonal sincs Jézus vagy Isten után elnevezve, ami pedig nyilvánvaló döntés lenne. Nagyon aggódunk, hogy mindez mit fog jelenteni a jövő brit keresztényi értékeit nézve.”

A metróvonal hivatalos átnevezési ünnepségét április 31-én tartják majd.

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)