Meleg

meleg öngyilkosság

Online segítenének a meleg fiataloknak Csehországban

A másságuk miatt lelkileg vagy testileg bántalmazott vagy kirekesztett, szexuálisan kisebbséghez tartozó fiatalok számára online tanácsadó szolgálatot alapítottak Csehországban.

Az ötletet egy tragédia adta: nemrég öngyilkosságot követett el egy Filip nevű, a szűkebb környezete által kitaszított 14 éves homoszexuális fiú. Ezután határozott úgy a prágai melegfesztiválokat és melegfelvonulásokat szervező Prague Pride egyesület, hogy internetes tanácsadó központot hoz létre. Az online szolgálat munkájában Ester Janecková színésznő és tévébemondónő is részt vesz, aki a tragikus sorsú fiú nagynénje volt.

A segélyszolgálat 25 különböző korú és foglalkozású tanácsadóinak valamelyikét az önmagukat kitaszítva vagy bajban érző fiatal melegek és leszbikusok kereshetik fel csetelés útján. A fiatalok üzenetet is hagyhatnak, amikor nincs senki a vonalban, majd 24 órán belül választ kapnak. Az új honlap azt célozta meg, hogy elérhető, közvetlen személyként próbáljon meg segíteni a szexuális identitással kapcsolatos problémáktól szenvedő fiataloknak- írja az estihirlap.hu

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)