Meleg

Nagy-Britannia az év legkülönlegesebb házasságkötésére készül

Nagy-Britannia alighanem az év legkülönösebb házasságkötésére készül: a kelet-yorki Full Sutton börtönben ugyanis engedélyezték a pedofil Mikhail Ivan Gallatinov és a meleggyűlölő Marc Goodwin egybekelését. A pár a börtönben ismerkedett össze – írja a Mirror.

A most 40 éves Gallatinovot még 1997-ben ítélték el Adrian Kaminsky brutális, hidegvérű kivégzéséért: 20 évet kapott. Először jövőre kérheti feltételes szabadlábra helyezését. Azonban nem ez volt az első összetűzése a törvénnyel: a gyilkosság előtt már számos alkalommal került a rendőrség látókörébe pedofília vádjával, és hosszabb időt töltött el a rácsok mögött gyermekek megrontásáért is.

Goodwin hasonlóan kegyetlen bűnöző: őt 2007-ben ítélték el egy idős meleg férfi agyonveréséért. Goodwin egy háromfős banda élén járta anno Manchester utcáit, hogy melegeket verjenek. Arról nem szólnak a híradások, hogy a homofób gyilkosságért elítélt férfi és Gallatinov milyen körülmények közt talált egymásra, az azonban kétséges, hogy frigyük után egy cellába költöztessék őket.

A börtönben kötött házasságot 1983 óta szabályozza törvény Nagy-Britanniában, valamint az EU emberjogi irányelvei is alapvető emberi jognak kiáltották ki a megfelelő egészségügyi ellátás, oktatás és szabad vallásgyakorlás mellett.

Miután az azonos neműek között kötött házasságot tavaly márciusban legalizálták a szigetországban, a hatóságok nem tilthatják meg a két rab egybekelését – bármily furcsa is legyen az előéletüket ismerve- írja a bors.

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)