Meleg

16_o_Winston_Churchill

Melegvádak Churchill ellen

London — Soha nem látott vihart kavarhat egy napokban megjelenő könyv Nagy-Britanniában.
A neves brit történész és életrajzíró, Michael Bloch nem kevesebbet állít legújabb művében, mint azt, hogy az angolok egyik legnagyobb hőse, a második világháború miniszterelnökeként elhíresült Sir Winston Churchill titokban a saját neméhez vonzódott. Mivel a legendás vezető fél évszázada halott, és homoszexualitására vonatkozóan nem hagyott hátra bizonyítékokat, így a szerző életútjának gyanús eseményeivel, és a nők iránt érzett teljes közönyével támasztja alá állítását, miszerint Churchill már kamasz kora óta meleg volt, amely hajlamát egy életen át titkolnia kellett.

Michael Bloch szerint már az is gyanús, hogy a kis Winston a szokottnál erősebb érzelmeket táplált édesanyja és dadusa iránt. Az első kézzelfogható nyom a főiskolai években merült fel, amit a majdani politikus a Harrow-ban töltött – amely intézmény sokak szerint már akkor is a titkolt homoszexualitás melegágya volt. Egy tanú azonban mégis akadt, egy A. C. Bruce nevezetű diáktárs, aki írásos panaszt nyújtott be Churchill ellen, aki szerinte „Oscar Wilde-ot idéző, nagy mértékben immorális cselekményekben vett részt.” Oscar Wilde-ot, a neves angol írót egy évvel korábban börtönbe zárták, amiért homoszexuális kapcsolatot létesített, így nem volt nehéz kitalálni, milyen „cselekményekre” utalt a feljelentő Churchill-lel kapcsolatban. Maga a dokumentum elveszett, Bruce azonban később kitálalt egy újságnak.

Boch szerint mégis a legegyértelműbb bizonyítéka Churchill melegségének, a feleségével való viszonya volt. Bár a miniszterelnök és Clementine Hozier frigye a férj szerint szerelemből köttetett, nem egy belső forrás beszélt arról, milyen hideg, közönyös és távolságtartó volt Churchill viselkedése hitvesével.

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)