Meleg

Meghalt George Michael

53 éves korában, otthonában halt meg George Michael kétszeres Grammy-díjas angol énekes-dalszerző, írja a BBC. Halálhírét az énekes sajtósa erősítette meg. Az énekes “békében, otthonában távozott el” a tájékoztatás szerint, és “a család azt kéri, hogy tartsák tiszteletben a magánszférájukat ebben a nehéz pillanatban”. Egyelőre további reakció nem várható a halálhírre a hozzátartozóktól.

A Georgios Kyriacos Panayiotou néven, Londonban született énekes karrierje során 100 millió albumot adott el, három Brit Awardsot és két Grammy-díjat kapott. A Wham nevű zenekart a 80-as években alapították iskolai barátjával, Andrew Ridgeley-vel, és a korszak sztárzenekarává váltak. Georga Michael ezt követően kezdett szólókarrierbe, amely még mesésebben sikerült. Első szólóalbuma a Faith volt 1987-ben, melyen Michael több hangszeren is játszott, és az összes dalnak szerzője és producere is volt. A Faith a Wham!-mel elért sikereit is felülmúlta, világszerte tarolt a listákon, és a legnagyobb világsztárok közé emelte Michaelt, aki viszont még mindig túlságosan populárisnak érezte a zenéjét, és a kilencvenes évektől már sokkal érettebb lemezekkel jelentkezett.

george03

Soul, R&B, sőt, jazz elemeket is tartalmazó, érett popzenéje továbbra is hatalmas közönséget biztosított a számára, de már nem az ő posztereit ragasztották a hálószobájukba a fiatal lányok. Igaz, ehhez az is hozzájárult, hogy Michael 1998-ban coming outolt, miután egy álruhás rendőr lebuktatta, ahogy egy nyilvános vécében készült szexelni.

Az énekes súlyos egészségi problémákkal és szenvedélybetegségekkel küzdött. Öt éve, 2011 telén épphogy túlélt egy hirtelen rátört tüdőgyulladást, amellyel egy bécsi kórházban kezelték csaknem egy hónapig, egy ideig válságos állapotban volt. Szenvedélybetegségei okozta botrányaival is számtalanszor az újságok címlapjára került. 2010 nyarának egy hajnalán Range Rover terepjárójával hajtott be az igen jómódú észak-londoni Hampstead kerület egyik fotós szaküzletébe.

georgekenny

December elején még arról szólt egy bejelentés, hogy George Michael új albumon dolgozik a Naughty Boy művésznevű dalszerző-producerrel. Ráadásul úgy tűnt, a magánélete is rendeződik. A brit bulvárlap, a The Sun szerint az énekes az elmúlt hónapokban ismét közel kerülhetett korábbi partneréhez, Kenny Gosshoz, akivel 13 évig voltak együtt és 2009-ben mentek szét. A lap szerint a texasi műkereskedővel történt szakítást követően vett gyors lejtmenetet George Michael élete, ami drogproblémákban, elvonókban, rendőrségi ügyekben és kórházi kezelésekben, súlyos betegségekben nyilvánult meg.

Sorra érkeznek a reakciók George Michael halálára, zenésztársak búcsúznak tőle közösségi oldalakon. “Újabb nagy művész hagyott itt minket” – írta Madonna, aki teljesen ki van borulva 2016-ra. Bryan Adams is az énekest gyászolja Twitteren, szerinte George Michael túl fiatal volt ahhoz még, hogy itt hagyjon minket. Elton Johnt is teljesen sokkolta a hír, az Instagramon azt írta, George Michael személyében nem csak egy nagyszerű művészt, hanem egy szeretett barátot is elvesztett.

Ez tényleg az utolsó karácsony volt… 🙁

 

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)