Meleg

eamon-coghlan

Így reagál egy politikus, ha saját fiáról derül ki, hogy meleg

A korábban világbajnok futó, jelenleg szenátor Eamonn Coghlan csütörtökön részt vett egy nyilvános beszélgetésen, amelyet pártja, a kormánypárt Fine Gael LMBTQ Munkacsoportja szervezett. Ez volt az első alkalom, hogy a politikus nyíltan beszélt fiáról és annak másságáról.

Történetéből kiderült, hogy kilenc évvel ezelőtt tudta meg, hogy fia, Michael a fiúkat szereti. Az akkor tizennyolc éves srácnak ugyanis kiesett egy melegbárba szóló belépőjegy a nadrágja zsebéből. “Hetekig sírtam. Minden vágyam és reményem, amelyet a fiamhoz fűztem, hirtelen összeomlott.”

“Bűnösnek éreztem magam, lelkiismeret-furdalásom volt, amiért mindezért a fiamat okoltam. Aztán igyekeztem leküzdeni csalódottságomat. Megöleltem a fiamat és megmondtam neki, hogy szeretem” – az igazán nagy áttörést aztán az jelentette, mikor egy spanyolországi családi nyaralásra fia pár meleg barátja is velük tartott.

“Megismertem őket és láttam milyen rendes srácok, Michael milyen jól érzi magát köztük.” A beszélgetés során természetesen szóba került a májusi írországi népszavazás, amely során az ország dönt, törvényessé válhasson-e a az azonos neműek házassága.

Coghlan kifejtette, hogy ő mindenképp elmegy szavazni és az igent ikszeli majd be, azaz támogatja, hogy az ír melegek és leszbikus – köztük a saját fia is – törvényesen elvehessék szerelmüket. Sőt, nemcsak szavazni megy el, de előtte a kampányban is aktívan kiveszi a részét.

“Emberek életéről fogunk dönteni. Ez nem a politikáról szól, vagy arról, ki melyik pártot szereti. Arról szavazunk majd, hogy valódi egyenlőséget alkossunk, megszűnjön a kirekesztés, a félelem és szégyenkezés, amellyel a melegeknek sajnos még a mai napig szembesülniük kell. Szerencsés férfi vagyok, amiért feleségül vehettem álmaim asszonyát. Kik vagyunk mi, ez a nemzet, hogy megtagadjuk a fiainktól és lányainktól, hogy ahhoz menjenek hozzá, akit szeretnek?”

Az igenek győzelme mellett többek között maga a konzervatív ír miniszterelnök is egyértelműen kiállt, a kormánynak pedig vállaltan meleg tagja is van – írja a humenmagazin.

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)