Meleg

meleg

Egy kaliforniai ügyvéd kivégezné a melegeket

Matt McLaughlin kaliforniai ügyvéd népszavazási kérelmet nyújtott be annak ügyében, hogy ezentúl bárkit, aki azonos nemű személlyel létesít szexuális kapcsolatot, kivégezhessenek. 

Donald Bentz, a sacramentói LMBT Közösségi Központ igazgatója szerint az eset egyszerre rémisztő és hihetetlenül nevetséges; azt is bevallotta, hogy kissé aggódik amiatt, hogy tényleg a szavazók elé kerülhet a javaslat. Az állami főügyész azt nyilatkozta, még vizsgálják az indítványt, és ha el is fogadják, még akkor is több, mint 300.000 aláírást kellene összegyűjteni ahhoz, hogy szavazásra bocsássák.

Szodomiták elnyomására irányuló törvény (Sodomite Suppression Act) többek között a következőket tartalmazná: “Felismervén, hogy a bűnösök halála jobb, mintha Isten jogos haragjában minket ölne meg, amiért bolond módon toleráljuk a közöttünk zajló ördögi dolgokat, Kalifornia bölcs, istenfélő népe azt kívánja, hogy bármely személy, aki szabad akaratából, szexuális céllal megérint egy másik, azonos nemű személyt, az fejlövés által vagy más kényelmes módon kivégeztessék.”

A USA Today szerint helyi törvényhozók egy csoportja panaszt nyújtott be McLaughlin ellen, a törvényszék LMBT választmánya pedig megvonná tőle ügyvédi kamarai tagságát. Vikram Amar, a Kaliforniai Egyetem jogtudósa szerint azonban ez utóbbi nem fog megtörténni, mivel az indítványt McLaughlin nem ügyvédként, hanem magánemberként nyújtotta be. Amar azt is elmondta, hogy szerinte nyilvánvalóan nem lesz törvénybe iktatva a javaslat, hiszen alkotmányellenes: “Nem vitás, hogy ebből soha nem lesz semmi komoly; a kérdés inkább az, hogy melyik ponton állítják le.”

A javaslat teljesen abszurdnak tűnik, főleg annak fényében, hogy mindez az USA egyik legliberálisabb államában történik. Viszont érdemes megjegyezni, hogy mivel a kérelem benyújtása mindössze 200 dollár illetékkel jár, sokan próbálkoztak már hasonlóan eszement ötletekkel: ilyen volt a válás eltörlése, az általános iskolák karácsonyi kórus felállítására való kötelezése vagy éppen azoknak a jogi felelősségre vonása, akik politikai kampány során hazudnak. Ezek egyike sem irányul azonban ártatlan emberéletek kioltására, és épp ezért érdemelné meg McLaughlin, hogy eltiltsák az ügyvédi pályától, ahol éppen az alapvető emberi jogokat kellene védelmeznie – írja a humenmagazin.

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)