Meleg

Czeizel

Czeizelt megviselte, hogy meleg a fia

Bár egész életében a munka volt számára az első – ami miatt sokszor lelkifurdalás is gyötörte – legnagyobb tettének a gyerekeit tartja. Czeizel Endrének első feleségétől, Judittól három gyermeke, Gábor (54), Balázs (52) és Barbara (50) született.

Sajnos 12 év házasság után Judit félrenyelt egy sajtot, és már nem tudtak rajta segíteni, a gyerekek félárván maradtak. De alig pár évvel később Czeizel találkozott Mécs Erzsébettel, aki mai napig a társa. Vele közös gyereke nem született, de Andreát, Erzsébet lányát szinte sajátjaként nevelte. A mai napig szinte az egész Czeizel família egy hatalmas házban él. Nem titok, hogy fia, Gábor homoszexuális, amit Czeizel eleinte elég nehezen fogadott el.

Huszonegy éves volt a legnagyobb fiam, Gábor, amikor elmondta, hogy meleg. Ez nem volt kis megpróbáltatás a számomra. Tudom, nem tehet róla, tudom, hogy nagyon rendes ember, tudom, hogy jó képességű fiú – volt, jelenleg már 54 éves. Sőt általánosságban is úgy tapasztalom, hogy a homoszexuálisok sok területen még nagyobb talentumok lehetnek, mint a heteroszexuálisok. Csak mint apa féltem a fiamat, mert tudom, hogy Magyarországon homoszexuálisnak lenni még nem könnyű. (…) Nem tagadom, megrázott a dolog, de jó, hogy tudom. Azt hiszem, az ilyesmi egy apa-fiú kapcsolat nagy próbája. Nekem is elállt a lélegzetem a bejelentésétől, mert tudtam, hogy ez alapvetően fogja befolyásolni az egész életét. Ő egyébként büszkén vállalja a melegségét, nagyon kiáll a melegek jogaiért, és részt vesz a felvonulásokon is. Amit részben megértek, részben pedig nem – vallja őszintén Czeizel, aki nagyon örült, hogy fia el merte mondani az igazságot.

Korábban nagyon jó apának érezte magát, minden csütörtökön moziba vitte a családot, szombatonként múzeumba, vasárnap pedig kirándulni. Aztán idővel a gyerekei felhánytorgatták neki, hogy akkor is moziba kellett menniük, amikor mondjuk Barbara beteg volt.

– Ők úgy fogták fel, hogy az apjuk kiagyalt egy rendszert, amihez mereven ragaszkodott, de emellett ők nem nagyon érezték az én szeretetemet, ami rosszulesik, mert én nagyon szerettem őket – vallja a könyvben – írja a blikk.

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)