Film

Tru Love

A nemzetközi fesztiválokon 15 díjat besöprő Tru Love egy lassan építkező leszbikus szerelmi háromszög története. A 37 éves Tru (Shauna MacDonald), aki nem mellesleg egy leszbikus Don Juan reputációjával bír, találkozik és beleszeret barátja, Suzanne (Christine Horne) édesanyjába, Alicebe (Kate Trotter). A korkülönbség miatt kissé szokatlan vonzódás már a kezdetektől annyira természetes és erős, hogy meg sem kérdőjelezhető a szerelem kialakulása. A drámát a történetben a három nő magányosságtól való félelme, emberi kapcsolatok utáni vágyódása adja. Tru gyerekkori traumáinak is köszönhetően fél az elköteleződéstől. Alice nemrég elhunyt, de a képzeletében még nagyon is élő férjét gyászolja, ami régen elfojtott érzéseket hoz felszínre. Látszólag rideg lánya, Suzanne pedig a munkába temetkezik, hogy így óvja magát az érzelmi sérülékenység ellen.

Bár a film kanadai, mégis valamiféle európai báj veszi körbe és lassú tempója nagyban segíti a karakterek kibontakoztatását. A fényképezés Torontó látképeivel sokszor megtöri a három nő konfliktusa miatti feszültséget. Ami abszolút a film javára írható a kitűnő főszereplők. Shauna MacDonald, aki a film társrendezője is egyben, különösen mágneses személyiség és remek Tru szerepében. Mindig ott van bennünk az érzés, hogy kedvessége, lágysága könnyen köddé válhat a saját védelme érdekében, amint az elutasítás első jelét meglátja. Ő az a nő, akinek szüksége van arra, hogy szeressék, Alice pedig az anyát és a szeretőt testesíti meg egyszemélyben. Alice anyaként egy lányra, nőként pedig egy utolsó nagy szerelemre vágyik, amit Tru tud megadni neki. Mindezt zavarja össze Suzanne, aki saját szexualitásának és érzelmeinek bizonytalanságát vetíti ki a két másik nőre.

Hiánypótló alkotás ez a film, és nem is feltétlenül amiatt, mert leszbikus szerelmet ábrázol, hanem mert olyan művészfilmeket kedvelő közönségnek készült, akik szívesen menekülnek el a mai közösségi média által uralt világból, hogy újra felfedezzék az igaz érzelmeket. A közelgő csendes és nyugodt téli estéken bevackolva magunkat a hálószobánkba tökéletes kikapcsolódást nyújt ez a mozi.

Letölthető innen !

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)