Biszexuális

leszbikus meleg

Százból nyolc ismerősöd meleg vagy biszexuális

Százból akár nyolc ismerősöd meleg, leszbikus vagy biszexuális, de sokuk rejtőzködni kényszerül.

Általában az emberek azt feltételezik, mindenki heteroszexuális. Ám a leszbikus, meleg és biszexuális (LMB) személyek arányát a társadalomban a kutatók 4-10 %-ra becsülik. Így az LMB embereknek folyamatosan dönteniük kell arról, hogy mely szituációkban és kiknek a téves feltételezéseit akarják kijavítani valós szexuális orientációjuk közlésével. Minden új közösségben és szituációban újra el kell dönteniük, hogy előbújnak-e. Az előbújás tehát nem egy egyszeri esemény, hanem egy soha véget nem érő folyamat.

Az előbújás lehet egy felszabadító élmény, de sokan tartanak társas környezetük negatív reakcióitól, félnek az elutasítástól, családi és baráti kapcsolataik felbomlásától, munkahelyük elvesztésétől, ezért rejtőzködnek. Pedig leszbikus, meleg és biszexuális embernek lenni nem betegség, nem bűn és nem is szégyellnivaló dolog, hanem egy természetes emberi sajátosság. A szexuális orientációról őszintén beszélni egy nyitott és elfogadó társadalomban nem jelent anyagi, fizikai vagy érzelmi kockázatvállalást. Egy ilyen légkör megteremtése mindannyiunk közös felelőssége.

Tudtad-e?

Ahogy arról itt írtunk bővebben, március 2-án, közel harminc emberi jogi civilszervezet közreműködésével, minden eddiginél átfogóbb kampány indult, melynek célja, hogy az olyan, ma érzékenynek számító témákat tegyen érthetővé, mint például a menekültkérdés, a hajléktalanok és a fogyatékkal élők helyzete, vagy épp a szexuális kisebbségek ügye-írja az origo.hu

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)