Leszbikus

Sorozat ajánló! Wynonna Earp

A Syfy új, Kanadából importált 13 részes sorozata a Wynonna Earp egy jól-rosszul összerakott természetfeletti akció-horror-western hibrid, ami a modern vadnyugatra kalauzolja a nézőket. Az IDW Publishing által megálmodott képregényből a Lost Girl-t producerként jegyző Emily Andras vállalta a vezető írói szerepet.

A sztori igazából elég karcsú. Wynonna Earp az ükunokája a rettegett pisztolyhős Wyatt Earpnek, ami nem is olyan kellemes örökség, mint azt gondolnánk. Wynonna 27. születésnapján a felmenője által lepuffantott emberek démonok formájában visszatérnek, hogy megkeserítsék az emberek mindennapjait. Egyetlen feladat akad hát, mint visszaküldeni őket a pokolba. Ezt csak minden Earp generáció legidősebb leszármazottja teheti meg, az épp rangidős Wynonna viszont inkább mielőbb el szeretné húzni a csíkot a poros Purgatory-ból, ahova egy családi haláleset kapcsán látogatott vissza. Persze végül megbékél sorsával és előkeríti azt a legendás coltot, amivel ükapja számos életet oltott ki és nekivág a démonvadászatnak húga, Waverly segítségével. A csapatot gazdagítja még a felbukkanó Dolls ügynök, aki a környéken történt természetfeletti sorozatgyilkosságok ügyében nyomoz és egy rejtélyes fura figura, Doc Holliday.

Talán a sorozat alkotói sem vették túl komolyan ezt a sztorit, és ne várjunk izgalmas akciójeleneteket sem. A western jelleget szintén nem vitték túlzásba, hiszen van egy régimódi stukker, egy cowboy ruhás rejtélyes idegen és a tényleg vadnyugatot árasztó kisvárosi kocsma. A visszatérő démonok megvalósítása is hagy nem kevés kívánnivalót maga után, de ezt tudjuk be az alacsony költségvetésnek. Számomra a sorozatot abszolút a humor, a vicces és ironikus megnyilvánulások teszik nézhetővé, és ehhez nagyon eltalálták a karaktereket, és az őket alakító színészeket. A Wynonna-t alakító Melanie Scrofano nagyon jól hozza a cinikus, szakadt farmerban járkáló vagány lányt. A naivnak és esetlennek tűnő húgát, Waverly-t alakító Dominique Provost-Chalkley-nak is számos remek jelenetet köszönhetünk. Doc Holliday (Tim Rozon) kiváló párja Wynonnának, elég rendesen oltják egymást, legyenek bármilyen viszonyban is éppen. A titkos csoportot vezető Dolls ügynök az egyetlen, aki kicsit sablonos számomra.

A végére hagytam a sorozatnak ama vonulatát, mely talán a mi kis közösségünket a legjobban felvillanyozhatja. Ez pedig nem más, mint a Waverly és Nicole között kialakuló kapcsolat. Hát nem egyértelmű a már első találkozásra feléledő vonzalom?!

A sztori bugyutasága, és a képi megvalósítás hiányosságai ellenére mindenképpen ajánlom ezt a sorozatot. Jól fogtok szórakozni!

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)