Biszexuális

Schwarzenegger töketlennek nevezte a melegházasság ellenzőit

Arnold Schwarzenegger egy sajtókonferencián vette védelmébe az amerikai Legfelsőbb Bíróság melegházasságot legalizáló döntését. A volt kaliforniai kormányzó szerint ez volt a jó döntés. Egyúttal töketlennek nevezte azokat a politikusokat, aki nem mutatnak jó példát, és nem hajlandóak kompromisszumokat hozni ilyen ügyek kapcsán.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ez a döntés megszületett, mert mi, itt Kaliforniában mindig egy lépéssel előrébb járunk. Mi ezt a döntést már rég meghoztuk” – mondta a 67 éves akciósztár a Terminátor legújabb epizódjának Los Angeles-i sajtótájékoztatóján.

„Mindenkit ugyanolyan jogok illetnek meg. Ez a helyes út, és úgy gondolom, ez egész Amerika számára ünneplésre ad okot” – fogalmazott.

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága – amely némi egyszerűsítéssel az alkotmánybíróság funkcióját is ellátja az országban – 5-4 arányban hozta meg az egynemű párok házasságát engedélyező döntést.

A döntést ellenző kisebbség éles kritikát fogalmazott meg az elmúlt napokban, mondván, hogy a szövetségi bíróság semmibe veszi az államok egyéni akaratát.

Schwarzenegger azonban nem osztja ezt a véleményt. Ő teljesen egyet ért a Legfelsőbb Bíróság döntésével.

„Azt kell mondjam, hogy az igazságszolgáltatás néha jobb döntéseket hoz, mint a politikusok” – mondta Schwarzenegger a People című magazinnak. „Sajnos a politikusok néha nem elég tökösek ahhoz, hogy együttműködjenek ilyen ügyekben.”

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)