Elgondolkodtató

Leszbikus szerelmi történet megrázó fotósorozaton

Nemrég került nyilvánosságra egy fotósorozat, mely két fiatal nő szerelmének, előbújásának megindító történetét meséli el.

A képek – melyeket Arjun Kamath készített – az LGBT emberek azon küzdelmét ragadja meg, min mennek keresztül előbújáskor, és milyen elutasítással, gúnnyal kell szembenézniük.

couple-1

A fotók Alpana és Maitreyi utazását mutatják be, ahogy szó szerint előbújnak a szekrényből, hogy együtt találjanak békességet és elfogadást.

A szuggesszív képekkel az volt a célja az alkotónak, hogy megmutassa a félelmet, zavarodottságot, amit sok ember érez, amikor rádöbben szexualitására, ugyanakkor azt az erőt is, ami ahhoz kell, hogy őszinte lehess önmagaddal és a környezeteddel.

couple-2

A képek azonban feltárják az elutasítást, a gúnyt és a fizikai erőszakot is – amivel rengeteg LGBT ember szembesül szerte a világon -, ahogy a szerelmes párt elfogják, megverik, visszatuszkolják a szekrénybe és élve elégetik őket.

Inspirációjáról beszélve Kamath elmondta: “Heteróként azt hiszem az egész szituációra objektívebben tudok tekinteni.”

couple-3

“Nem gondolom, hogy a diszkrimináció a melegekkel szemben bármiben is különbözne másfajta diszkriminációtól, legyen szó túlsúlyos emberekről vagy akár színesbőrűekről.”

couple-4

“Az embereknek meg kellene engedni, hogy ítélkezés nélkül élhessék az életüket. Gyávaság tréfát űzni olyanokból, akik különböznek tőled.”

“Bár azt mondják, én mégsem tekintem magamat melegjogi aktivistának. Művész vagyok és olyan témákon szeretek dolgozni, amik legbelül foglalkoztatnak.

couple-5

“A legszívszorítóbb aspektusa egyébként, amikor vadidegen emberektől kapsz támogató üzeneteket. Éppen tegnap egy biszexuális nő írta nekem, hogy könnyekig meghatották a képek. Azt mesélte, hogy világ életében kiközösítették biszexualitása, és sötét bőrszíne miatt. és most mennyire boldog, hogy ezt a témát a nagyközönség elé tártam.”

couple-6

 

 

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)