Leszbikus

leszbikus foci

Leszbikus foci

Leszbikus nők körében igen népszerű sport a foci és a kézilabda. Nincs olyan barátunk, ismerősünk aki valamelyik irányba ne húzna. Jobb időkben beülünk a VB idejére egy sörözőbe, hogy aztán együtt szürcsöljük a sörünket, drukkolva kedvencünknek vagy  helyet foglalunk egy élő kézi meccsre titkos fotókat készíteni.  Ki ne csípné a versengés izgalmát? Ez is egyfajta adrenalin amire a szürke hétköznapokban szükségünk van!

Van olyan focista, aki könyvből tanulta a szakmát. Abby Wambach azt meséli, hogy kiskorában anyukája olvasta fel neki a futball szabályait. 2012-ben elnyerte a FIFA Év játékosa címet, 161 válogatottbeli góljával minden idők legjobb góllövője, akár a férfiak, akár a nők listáját nézzük. Ő is csak később vallotta be, hogy a saját neméhez vonzódik, nem is akárkihez mint csapattársához Sarah Huffman-hoz, akivel össze is házasodtak. Kettejük közül inkább Sarah az, aki szót emel a mássággal élők jogaiért.

Abby Wambach

Abby Wambach

– Büszke vagyok arra, aki vagyok, hiszen a világ lényege az, hogy mindenki egyenlő – nyilatkozta –, függetlenül származástól, szexuális orientáltságtól. A sportban ez a fajta egyenlőség még jobban megmutatkozik, itt tényleg csak a teljesítmény számít. Fontos a kiállás az egyenlőségért, örülök, hogy én is tehetek valamit ezért.

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)