Biszexuális

Két éven belül azonos nemű szülőknek is lehet közös vér szerinti gyereke

Történelmi bejelentést tettek a Cambridge-i Egyetem kutatói. Állításuk szerint a tudomány segítségével két éven belül megvalósíthatóvá válik, hogy azonos nemű párok őssejtjeinek felhasználásával, mesterséges megtermékenyítés segítségével olyan babák jöjjenek a világra, amelyek mindkét édesanyának, vagy édesapának biológiai leszármazottjai.

A tudósok bemutatták, hogy a petesejt és a hímivarsejt is reprodukálható őssejtek segítségével. Állításuk szerint e technikával elérhetővé válna, hogy pár éven belül azonos nemű pároknak is lehessen közös vér szerinti gyermeke.

Kísérletük során embriók őssejt-szöveteit, valamint felnőtt férfiak és nők bőrsejtjéből vett szöveteket használtak fel. Összesen tíz donor segítségével állítottak elő vadonatúj szöveteket. A mesterségesen előállított és az anyaméhben található emberi sejtszöveteket összehasonlítva megállapították, hogy tartalmaznak azonos jellemzőket.

A projektet vezető Azim Surani sajtótájékoztatón kijelentette: “Sikerrel vettük a folyamat első és legfontosabb akadályát. Őssejteket használtunk fel, új szöveteket állítottunk elő és legyőztünk olyan akadályokat, amelyeket korábban képtelenek voltunk.”

A Cambridge-i Egyetem Oxford után a második legrégebbi, folyamatosan működő felsőoktatási intézmény angol nyelvterületen. 1209-ben alapították – írja a humenmagazin.

Hozzászólások

  • Ginger

    Szuper dolog ez. A kérdés csak az, hogy itthon ez mennyire lesz elérhető majd és milyen reakciókat vált ki a társadalomból… Esetleg lehetne egyszer egy olyan cikk is ami a magyarországi meleg közösség elfogadásáról szól, például, hogy hogyan is működik a bejegyzett élettársi viszony vagy az örökbefogadás, mert erről szerintem sokaknak csak sejtései vannak. 😉

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)