Film

Julianne Moore és Ellen Page leszbikus párt játszanak

Julianne Moore és Ellen Page leszbikus párt játszanak a Freeheld című filmben – amit októberben mutatnak be a mozik -, akik az egyenlő jogokért küzdenek. A film igaz történeten alapul, mely az azonos nemű párok az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságán folyó harcát mutatja be a melegházasságért, melynek nagyon jól tudjuk mi lett az ünnepelendő eredménye ez év júniusában.

Moore Laurel Hestert játssza, egy New Jersey-i rendőr hadnagyot, aki beleszeret az Ellen Page által játszott sokkal fiatalabb Stacie Andree-ba, mielőtt rákot diagnosztizálnak nála.

“Egy ház, egy kutya és egy nő, akit szeretek, és aki viszontszeret” – mondja Page, amikor Moore megkérdezi, mire vágyik legjobban az életben. És ez pontosan az az élet, amit együtt megteremtenek. Azonban a végzetes betegség arra kényszeríti őket, hogy harcoljanak az egyenlőségért mielőtt az elkerülhetetlen vég bekövetkezik.

“Amikor egy heteroszexuális kollégám meghal, a nyugdíját megkapja a házastársa.” – mondja Moore. “Amiért az én partnerem egy nő, mi ezt nem tehetjük meg. Csak egyenlőséget szeretnék.”
A küzdelmüket bíróságra viszik, hogy megpróbálják legyőzni a társadalmi tabukat az élettársi kapcsolat körül, abban a reményben, hogy Page megtarthassa az otthonukat és részesülhessen az előnyökből Moore halála után.

A szereposztás olyan neveket vonultat még fel, mint Steve Carell, mint Steven Goldstein, egy középosztálybeli zsidó homoszexuális, és Michael Shannon, mint Dane Wells, Moore partnere a rendőrségnél, akik mind csatlakoznak a harchoz.

‘Az egyetlen dolog, ami érdekel, az az igazságszolgáltatás a nőnek, akit szeretek.”

 

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)