Elgondolkodtató

Hazánkban a legalacsonyabb az LMBT közösség létszáma Európában

A Dalia Research közvélemény-kutató 28 európai országban 10.000 fő részvételével készített felmérést az LMBT közösség létszámáról. Az adatok szerint Németországban a lakosság 7,4 százaléka vallja magát LMBT személynek. Ugyanebben a felmérésben megkérték a válaszadókat, hogy helyezzék el magukat a Kinsey-skálán: itt a németek 10,9 százaléka vallotta magát nem kizárólagosan heteroszexuálisnak. Az európai átlag 5,9 százalék az LMBT személyek számát tekintve, és átlagosan 8,6 százalék nem kizárólagosan heteroszexuális.

A vizsgált országok közül Magyarországon a legalacsonyabb a létszám. Nálunk csupán a férfiak 0,7 százaléka és a nők 2,4 százaléka tartja magát LMBT személynek. Az alacsony adatok  azért is meglepőek, mert ezek nem csupán a meleg/leszbikus számok, hanem ebben már a biszexuális, transznemű és queer személyek is szerepelnek.

lgbt

Az alacsony számok a társadalom életkor szerinti konzervativizmusát is tükrözik. Magyarországon az 50-65 év közöttiek nulla százaléka, a 30-49 év közöttiek 0,6 százaléka, míg a 14-29 év közöttiek 4,2 százaléka vallja magát LMBT személynek.

A fiatal korosztályt tekintve Spanyolországban a legmagasabb az arány, ott a 14-29 év közöttiek 14 százaléka határozza meg magát az LMBT közösség tagjaként.

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)