Biszexuális

Halálos bűn a homoszexualitás – írja a negyedikes hittankönyv

Fülöpné Erdő Mária, Erdő Péter bíboros testvére és az Apor Vilmos Főiskola rektora Élő kenyér című, 10 éveseknek szóló hittankönyvében a homoszexualitás halálos bűnnek írja le, vagyis olyan tevékenységnek, mely a kárhozatra/pokolba vihet.

A melegek témája újból és újból fölmerül, az Egyháznak pedig szembe kell néznie azzal, hogy kénytelen állást foglalni. Ferenc pápa ezt már megtette – a lehető legnagyobb természetességgel. Homoszexuális keresztény teológusról már volt szó a Librariuson.

A Katolikus Egyház egyébként senkiről sem állítja teljes bizonyossággal, hogy elkárhozott – sem Júdásról, sem Hitlerről, sem senki másról.

Az egyház minden homoszexuális embert fenntartások nélkül elfogad, illetve hogy a könyv ajánlásának semmi köze a szerző és a katolikus egyház vezetőjének rokonságához.

– válaszolt a Magyar Katolikus Egyház írásban a Hír24 megkeresésére. Hoffman Rózsa elhatárolódott a dologtól, mondván, ennek semmi köze az állami oktatásügyhöz, ez az egyház belügye.

Ferenc pápa híressé vált repülőn készült interjújában a következőket mondta a homoszexualitásról:

Ha egy meleg ember keresi Istent, és jó szándékú – ki vagyok én, hogy megítéljem őt? A melegeket el kellene fogadnia a társadalomnak, még ha az is a keresztény tanítás, hogy a homoszexualitás bűn.

Az elemi erkölcsi alapfogalmak a gyakorlati magyar hitoktatásban e szerint nem teljesen egyeznek meg sem az egyházfő személyes, sem a Magyar Katolikus Egyház kinyilvánított véleményével a homoszexualitással kapcsolatban.

A katolikus dogmatika azt mondja:

A kinyilatkoztatás szerint azok jutnak kárhozatra, akik súlyos bűnökben megátalkodva halnak meg. A súlyos bűn azonban feltételezi az isteni törvény világos ismeretét és szabad akaratú elutasítását.

A homoszexualitás tehát a Katolikus Egyház szerint bűn, azonban – a pápával az élen – arra ösztönöz, hogy a meleget is mint embert fogadjuk el, ne pedig elítéljük. Az pedig már hittanártól függ, hogy a gyermek érdeklődő kérdésére – és egészen biztos, hogy lesz, aki megkérdezi – mit válaszol, mit is jelent az, hogy a melegek a pokolba kerülhetnek.

Forrás

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)