Leszbikus

Eltüntették a melegbarát lámpákat Linzben

Még az Eurovízió miatt vezették be májusban Bécsben azokat a közlekedési lámpákat, amin egynemű párok láthatók, ezzel is felhívva a figyelmet a toleranciára. Az ötletet hamar átvették más osztrák városok is, mint Salzburg vagy Linz, azonban most utóbbi utcáiról eltűntek ezek a jelzőlámpák a Kurier szerint.

_87078614_linzafphi030467378

A közlekedési ügyekért felelős, jobboldali politikus Markus Hein szerint a melegjogi kérdésekben már így is hatalmas fejlődés állt be, semmi szükség ehhez hasonló lámpákra. “A jelzőlámpák a közlekedésért vannak, nem arra kellene használni őket, hogy tanácsot adjanak hogyan éld az életedet.” Hein egyébként az akció legeleje óta ellenzője a kezdeményezésnek. Egy helyi zöld párti jogász szégyenteljesnek nevezi Hein döntését, mert szerinte más városokban ezek a lámpák a nyitottságra és a békés együttélésre hívják fel a figyelmet, aminek a teljes ellentétét teszi most a jobboldali politikus Linzben.

Az egynemű párokat ábrázoló közlekedési lámpák egyébként nem állami megrendelésből, hanem civil kezdeményezésből és adományokból készültek.

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)