Biszexuális

Előbújás Napja 2015

Október 11-én ünnepeljük azokat a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer embereket, akik elfogadják, hogy a többségétől eltérő a szexuális orientációjuk és/vagy a nemi identitásuk, és ezt felvállalják a szeretteik, ismerőseik és a környezetük előtt is. A mai nap a szimbolikus coming out, azaz az előbújás ideje.

Az előbújásra leginkább azért van szükség, mert a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű vagy queer embereknek is igényük van vagy lehet arra, hogy családtagjaikkal, barátaikkal, illetve a kollégáik körében őszinték lehessenek, ne kelljen titkolózniuk, rejtőzködniük, ne kelljen megjátszaniuk magukat és félrevezetniük azokat, akik fontosak számukra. Hazánkban jelenleg is óriási azoknak a száma, akik rettegnek attól, hogy ha felvállalják másságukat, az a családi és emberi kapcsolataik megromlásához vezet, ezért hazugságban élik mindennapjaikat. Az előbújáshoz szükség van arra, hogy az LMBTQ emberek önismerettel, önbizalommal rendelkezzenek és elfogadják magukat. Ehhez kívánatos egy biztonságos környezet, amely az előbújás után elfogadóan, nyitottan és szeretettel fordul ahhoz a személyhez, aki bizalmába avatta.

Az érzelmi támogatás mellett a közösségi médiában is kifejezheted, hogy támogatod az LMBTQ-közösség tagjait, ha használod az #ÉnMárElőbújtam vagy a #NekemElőbújhatsz címkéket.

http://budapestpride.hu/elobujas-napja

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)