Film

Cate Blanchett és Rooney Mara a szexjelenetről a Carolban

A Carol c. film Patricia Highsmith 1952-es úttörő leszbikus regényén a The Price of Salt-on alapul, melyben egy előkelő férjezett asszony Carol (Cate Blanchett) beleszeret a fiatal eladólányba, Therese-be (Rooney Mara). A film egyik lényeges pillanata, amikor beteljesedik a viszonyuk a legnagyobb gondossággal volt kezelve mind a színésznők, mind a rendező Todd Haynes részéről.

“Mindig tüzetesen át kell gondolnod és fel kell tenned komoly kérdéseket a szerelemi jelenetekről, hogy egyáltalán mennyire szükségesek a film, a történet szempontjából?” – nyilatkozta Cate a BFI London filmfesztiválon. “Carol és Therese kapcsolatának betetőzése nagyon fontos. Sok múlt azon, hogyan mutatjuk be. Átbeszéltük a jelenetet és maximális volt a bizalom köztem és Rooney között.” – folytatta Cate, beismerve, hogy hatalmas megkönnyebbülés volt leforgatni a jelenetet. “Mindkét karakter eléggé elszigetelődött – nem csak az egymás iránti érzéseik tartják őket távol, de a köztük lévő korkülönbség is. Érzelmi viharokon mennek keresztül, szóval igazi megkönnyebbülés volt ezt a jelenetet leforgatni Rooneyval. Együtt kellett lennünk.”

Rooney Mara, aki a Cannes-i filmfesztiválon megkapta a legjobb női alakítás díját, hasonlóan érzett a jelenettel kapcsolatban, beismerve, hogy végtelenül nyugodtnak érezte magát Cate mellett: “Catetel dolgozni egy igazi álom volt. Rendkívül nagylelkű színész és szuper felkészült, ugyanakkor élettel teli és jelen van a pillanatban. Nem tudom hány ember tudja ezt még róla, de elképesztő a humora is – egyfajta ausztrál eszesség van benne.”

Todd Haynes szintén kiemelte a kellemes környezet jelentőségét a szerelmi jelenet forgatásakor. “Mindent megtettünk, hogy végigbeszéljük az egészet, hogy pontosan tudjuk mit kíván az elbeszélés, és hogyan forgassuk le, hogy minél nyugodtabbnak és felkészültebbnek érezzék magukat a színészek.” – írta le a folyamatot a rendező. “Ez a jelenet nélkülözhetetlen része a történetnek, és ebből a szempontból nem volt kétséges, hogy bele merjünk-e vágni mindenféle hatásvadászat nélkül.”

A filmet november 20-án mutatják be az Egyesült Államokban és remélhetőleg hamarosan hozzánk is eljut. Szóval készüljetek fel, hogy szerelembe essetek ezzel a mozival és a szereplőivel, ha eddig még nem tettétek.

 

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)