Kultúra

showbiz-fun-home-musical

A zenés színház első leszbikus főszereplője érkezik a Broadwayre

A zenés színház történetének első leszbikus főszereplője érkezik a Broadwayre: a családról, a szexualitásról és az elfogadásról szóló, Fun Home című, többszörös díjnyertes musical áprilisban debütál a New York-i színházi negyedben.

A musical Alison Bechdel amerikai író és képregényrajzoló Fun Home: A Family Tragicomic című grafikus memoárjára épül. A történetben az írónő a vidéki Pennsylvaniában töltött gyermekkorát eleveníti fel, olyan témákat érintve, mint a széteső család és zárkózott, homoszexuális édesapjával fenntartott összetett kapcsolata.
A produkció, amely már számos színházi elismerést kapott, és 2014-ben a Pulitzer-díj dráma kategóriájának finalistái közé is bekerült, április 19-én debütál a Circle in the Square Theatre-ben. A darabot korábban az off-Broadwayn játszották, hatalmas sikerrel. “A zenés színház történetének első leszbikus főszereplője lép színpadra egy olyan történetben, amelyet muszáj elmesélni” – mondta a rendező, Sam Gold. A 2006-ban megjelent könyvsikert a már többször Tony-díjra jelölt Lisa Kron adaptálta színpadra, a darab zenéjét Jeanine Tesori jegyzi.A gyermek, az egyetemista és a felnőtt Bechdelt három színésznő – Sydney Lucas, Emily Skeggs és Beth Malone – alakítja a darabban, míg a tragikus hirtelenséggel elhunyt édesapát, az egykor temetkezési vállalkozóként és középiskolai angoltanárként dolgozó Bruce Bechdelt a Tony-díjas Michael Cerveris kelti életre a színpadon. “Azt hiszem, hogy az emberek képesek azonosulni a karakterek küzdelmeivel, a családi élet problémáival, és nem csupán Alison, vagy Bruce szexuális irányultságára összpontosítanak” – írja a hirado.hu

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)