Leszbikus

4 LMBT sorozat , amit a 2017-es év elejére ajánlunk

2017 valószínűleg nem lesz jobb 2016-nál az LMBTQ karaktereket felvonultató sorozatok felhozatalát tekintve. Egy minisorozattól kezdve a modern melegjogi mozgalmakról a tini drámán át nézzük meg mi vár ránk az év elején.

1) The Good Fight (CBS All Access, Február 19.)

A történet egy évvel a The Good Wife (A férjem védelmében) fináléja után játszódik és a középpontban egy pénzügyi botrány lesz, ami tönkreteszi Diane Lockhart keresztlánya, a fiatal ügyvédként dolgozó Maia (a Trónok harcából ismerős Rose Leslie) hírnevét, és Diane megtakarításait is lenullázza. Mindketten távozni kényszerülnek a Lockhart & Lee-ből és csatlakoznak Lucca Quinn-hez egy új, kiemelt chicago-i cégben. Aki szereti az izgalmas ügyvédes sorozatokat, az biztosan nem fog csalódni, ráadásul az előzetesben ti is felfedezhetitek, amint Maia a barátnőjével csókolózik fellebbentve a fátylat arról, miként is kerülhetett fel a sorozat listánkra.

 

2) Riverdale (The CW, Január 26.)

A 100-at is jegyző The CW sorozata a Riverdale az ígéretek szerint valahol a Pretty Little Liars és a Twin Peaks keveréke lesz. Az Archie Comics karaktereire (Archie, Betty, Veronica, a Pussycats-es Josie) alapozva, a mában játszódó sorozat a kisvárosi élet szürreális oldalát fedi fel. Van itt zenei karrierre vágyó énekespalánta lány, tiltott tanár-diák viszony, szomszédjába szerelmes, de félénk lány, városba érkező új osztálytárs, kavaró menő lány és persze titkok. A fiataloknak ugyanis nemcsak a középiskolai lét és a kamaszkor nehézségeivel kell megküzdeniük, hanem barátjuk, Jason Blossom rejtélyes halálával is. Kevin Keller pedig az első meleg karakterként lép színre az Archie univerzumban.

 

3) When We Rise (ABC, Február 27.)

A When We Rise az ABC egyik kiemelt premierje lesz februárban. Az érdekesnek ígérkező projekt a San Francisco-i melegjogi mozgalmat mutatja be egy csoport személyes és politikai kudarcain, valamint sikerein keresztül kiindulva az 1969-es Stonewall-lázadástól, melynek emlékére szervezik meg számos országban évről évre a melegfelvonulást. A 8 részes alkotás pilotját Gus Van Sant rendezte, és tele van olyan ismert nevekkel a színészgárda, mint Carrie Preston, Guy Pearce, Rachel Griffiths, Mary-Louise Parker, Whoopi Goldberg, Rosie O’Donnell.

 

4) The Handmaid’s Tale (Hulu, Április 26.)

Az itthon  A szolgálólány meséje címen ismert Margaret Atwood történet egy orwelli ihletésű disztópia – egy jövőbeli, vallási fundamentalista államban játszódik, ahol a főhősnőt csupán azért tartják becsben, mert azon kevesek egyike, akinek a petefészke túlélte az atomerőművek által okozott sugárszennyezést. A megmaradt kevéske termékeny nőnek átnevelő táborba kell vonulnia, hogy az ott beléjük vert regula szerint hozzák világra az uralkodó osztály gyermekeit. A sorozat egyébként fantasztikus szereposztással érkezik, hiszen olyan sztárok szerepelnek benne, mint Elisabeth Moss (Offred szerepében), Joseph Fiennes, Max Minghella, Yvonne Strahovski, Amanda Brugel, Alexis Bledel és Samira Wiley, mint Offred feminista és leszbikus barátja.

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)