Leszbikus

25 sorozat leszbikus karakterekkel

1) Jessica Jones

A Netflix eredeti sorozata a Jessica Jones a legjobb Marvel szuperhősös sorozatok egyike. A leszbikus ügyvéd Jeri Hogarth lehet, hogy rideg, számító és kegyetlen, de el sem tudnánk nélküle képzelni a showt. Exfelesége Wendy Ross-Hogarth, és barátnője Pam természetesen szintén a leszbikus vonalat erősítik.

jessica-jones-hogarth

2) Master of None

Aziz Ansari és Alan Yang eredeti Netflix vígjáték-dráma sorozata kihagyhatatlan. Lena Waithe tündököl Dev megfontolt leszbikus barátja, Denise szerepében, és valljuk be neki jutottak a legjobb mondatok is a sorozatban.

lena-waithe

3) Orange is the New Black

Az OITNB-ben több leszbikus karakter van, mint a listánk felében összesen. Persze arról se feledkezzünk el, hogy bi és transz nőket is felvonultat. Ráadásul a kevés showk egyike, ahol butch leszbikus karakter is szerepel.

oitnb

4) Grey’s Anatomy

A nyüzsgő leszbikus gyermekgyógyász Arizona Robbins teljesen meghódította a Grace klinika közönségét. Még azt is megbocsátottuk neki, amikor megcsalta Callie-t.

greys-anatomy-callie-arizona

5) Glee

Santana és Brittany adták nekünk a legédesebb gimis szerelmi történetet egy ütős soundtrackkel. No és ki az, aki ne szeretné Demi Lovatot Daniként?

glee

6) Pretty Little Liars

Azt hittük sosem lépünk túl Emily első szerelmének, Mayának az elvesztésén, de be kell vallanunk Paiget is megszerettük.

pretty little liars

7) The Fosters

Az ABC édes kis sorozata a The Fosters a leszbikus pár Lena és Stef életét, és egyre csak bővülő családját mutatja be.

8) Lost Girl

A felnőtteknek szóló fantasy sorozat számos biszexuális karaktert reprezentál, de Dr.Lauren Lewis személyében azért a leszbikusok is képviseltetik magukat, nem is akárhogy.

lostgirl

9) Once Upon a Time

Melyik leszbikus ne akarna olyan lenni felnőttként, mint Mulan, akinek csak az a feladata, hogy megvédje a hercegnőt?

once-upon-a-time-mulan-aurora

10) Sense8

Míg a sensate-ek mindegyike valószínűsíthetően pánszexuális, Nomi, a transz leszbikus hacker és barátnője Amanita egy elbűvölő párost alkot, akiket a néző könnyen megkedvel.

Sense8-Netflix-HD-still-Nomi-Amanita-together3

11) Bomb Girls

Ez a függőséget okozó kanadai dráma sorozat egy lőszer gyárban játszódik a II. világháború idején a csodaszép és briliáns leszbikus gyári dolgozó, Betty McRae (Ali Liebert) főszereplésével.

BombGirlsMovieSet_28129

12) Miss Fisher’s Murder Mysteries

Ha egy olyan sorozatra vágysz, amit a nagymamáddal is nézhetsz, akkor a Miss Fisher’s Murder Mysteries jó választás. Bónuszként Phryne Fisher barátja, az arisztokrata Doctor Elizabeth “Mac” McMillian egy jól öltözött leszbikus.

Miss Fisher's Murder Mysteries S1E1 Cocaine Blues (Tammy MacIntosh as Dr Mac)

13) Jane the Virgin

Amellett, hogy egy elképesztően vicces telenovella, a Jane the Virgin komoly rajongói pontokat szerez a két visszatérő leszbikus karakter, Dr. Lusia Alver és Rose által.

janethevirgin

14) The Walking Dead

A zombi dráma sorozat két leszbikus karaktert is hozott az életünkbe Tara Chambler és Alisha személyében.

15) The Fall

A The Fall egy lebilincselő pszichológiai thriller Gillian Andersonnal a főszerepben, aki biszexuális nyomozóként ered egy sorozatgyilkos nyomába. A helyi leszbikus rendőrnő, Danielle Ferrington segít neki megoldani az ügyet.

the fall

16) Skins

A Skins 3. és 4. évadában a leszbikus Emily biszexuális barátnője, Naomi segítségével evickél át a coming out nem könnyű folyamatán és ismerkedik meg első szerelmével.

skins

17) Wentworth

Szükséged van egy másik leszbikus börtön sorozatra, amíg az OITNB új részeit várod? Akkor a Wentworth jó választás. Rengeteg leszbikus karakter szerepel benne, de mindenki Franky után ájuldozik.

wentworth

18) Queer as Folk

A Queer As Folk ugyan inkább meleg pasikra fókuszál, de azárt egy queer pár is szerepet kap benne. Melanie Marcus leszbikus, míg Lindsay Peterson inkább biszexuálisnak mondható, hiszen afférba bonyolódik egy férfival.

queer as folk

19) American Horror Story: Asylum

Az American Horror Story egy nagy zűrzavar, de ha megtalálod a számításodat, akkor mindenképpen megéri nézni. A 2. évadban Sarah Paulson játssza a leszbikus újságírót, Lana Winterst, akit szexuális orientációja miatt zárnak elmegyógyintézetbe.

american horror

20) The Killing

Az AMC sorozatának 3. évadában bukkan fel egy butch leszbikus tini szereplő, Bullett (Bex Taylor-Klaus).

thekilling

21) Gotham

Ha leszbikus szereplőt keresel a Gothamben, bizony előre kell tekerned ahhoz a néhány jelenethez, melyben a nyomozó, Renee Montoya szerepel. Victoria Cartagena játéka megéri, de sajnos az első évad után nem látjuk többet.

renee-montoya

22) Buffy the Vampire Slayer

Buffyt a mai napig megéri nézni több okból kifolyólag is, de ha csak egyet említhetünk, az legyen a Willow és Tara közötti románc.

buffy

23) Hart of Dixie

Ez a komédia-dráma sorozat a 4. évadban egy coming out vonalat is behoz Crickett karaktere révén.

hartofdixie

24) Arrow

Nyssa al Ghul gonosz apja ugyan belekényszerítette lányát a házasságba egy férfival, de nem tudta benne tartani. Nyssa szíve mindig is Canary Sarah Lancehez tartozott, még ha Sarahnak volt pár ügye a halállal és a feltámadással, hiszen egy fantasy sorozatról beszélgetünk.

arrow

25) The L Word

Melyik leszbikus TV lista lenne teljes a gyakran nevetséges, néha támadó, sosem tökéletes, de mindig szórakoztató The L Word nélkül? Temérdek dolgot mondhatnánk el róla, de egy dolog biztos, kikövezte az utat megannyi leszbikus filmnek és sorozatnak.

TheLWord1

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)