Elgondolkodtató

10 probléma, amivel a coming out során szembenézel

Az előbújás, avagy coming out az egyik legnehezebb dolog az életben, pláne ha nagyon elbújva élsz és nem éppen támogató környezetben. Íme 10 probléma, amivel szinten mindannyian szembenéztünk valamikor a folyamat során.

1. Kinek mondd el először
Apa? Anya? A legjobb barátod? A tanárod? Nehéz eldönteni, hogy ki legyen az első. De hidd el, ha túl vagy rajta a második már sokkal könnyebb lesz.

2. Kiválasztani a megfelelő alkalmat
Sosincs megfelelő idő rá, ezért szedd össze minden bátorságodat és vágj bele, ha késznek érzed magad rá. Hidd el, bármi történjék is, meg fogsz könnyebbülni, hogy végre felvállalod magadat.

3. Ki az, aki tényleg melletted áll
A coming out során rá fogsz jönni, ki az aki valóban törődik veled, és ki az aki nem. Nagy meglepetésekben leheted ám részed… van hogy kellemesben, de sajnos kellemetlenben is.

4. Megtalálni a megfelelő szavakat
Nem mindenkinek bújhatsz elő ugyanúgy. Ott az “Apa és Anya” beszéd, a “legjobb barát” beszéd, a “doki” beszéd, az “egy idegen az utcán” beszéd… wow, ez egy csomó forgatókönyv valójában.

5. Bírnod kell az idegeiddel
Annyira ideges vagyok. Mi van, ha elszúrom az egészet? Az annyira kínos lenne. Miért remeg annyira a kezem? Jesszusom, még idegesebb vagyok…

6. Azt mondják “Csak össze vagy zavarodva!”
Nem, nem vagy összezavarodva. Épp eleget gondolkodtál már, mielőtt előbújtál volna. Igazából megtiszteled a másikat azzal, hogy végre totál őszinte vagy vele.

7. Azt mondják “Túl fiatal vagy még!”
Ha elég öreg vagy ahhoz, hogy szexuális vonzódást érezz mások iránt, akkor elég öreg vagy ahhoz, hogy tudd ki vagy és mit szeretnél.

8. Azt mondják, nem tudják elfogadni az életstílusodat
De ez nem egy életstílus… ez te magad vagy, ez a te életed! A hetero embereknek sem hánytorgatja fel senki azt, hogy milyen hetero életstílusban élnek.

9. Ráébredsz, hogy mindenkinek elő kell bújnod
Ez bizony azt jelenti, hogy tényleg mindenkinek. A tanárodnak, az orvosodnak, az unokatesódnak, a csapattársaidnak, a kollégáidnak…

10. Visszatekintés
Amikor végre túl vagy rajta, bizony fájdalmas is lehet visszanézés. De megcsináltad, végigcsináltad, és most már pontosan tudod mit kell tenned, ha legközelebb ki kell nyilatkoztatnod a nemi hovatartozásodat.

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)