Film

LMBT-nyertesek a SAG-on

A szombaton megtartott Screen Actors Guild (SAG) Awards-on a filmek kategóriájában kevés babér termett az LMBT témájú műveknek, a sorozatok mezőnyét azonban abszolút uralták: kilencből hat kategóriában győztesként jöhettek le a színpadról.

A dán lány szinte kötelező versenyzőnek számít az idei filmes díjátadókon, viszont a SAG Awards-on összesen két kategóriában jelölték (legjobb férfi főszereplő, legjobb női mellékszereplő), és ebből egyet tudott elhozni: Alicia Vikandert díjazták Gerda Wegener megformálásáért.

Alicia-Vikander-SAG-Awards-Acceptance-Speech-2016

A legjobb női minisorozat/tévéfilm-főszereplő díját Queen Latifah kapta a Bessie Smith biszexuális énekesnőről szóló Bessie címszerepéért. A színésznő saját bevallása szerint hihetetlen módon meglepődött a győzelmen, de nagy örömmel tölti el, hogy elismerték a teljesítményét.

queen-latifah-wins

A legjobb főszereplő drámai sorozatban-kategóriában egy-egy biszexuális szereplő alakításáért díjazták a színészeket: Kevin SpaceyKártyavárban, míg Viola DavisHogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?-ban alakított karakteréért kapott szobrocskát. A vígjátéksorozatok főszereplőinek díját Jeffrey Tambor és Uzo Aduba hozták el: előbbi a Transparentből Maura Pfefferman szerepéért, utóbbi pedig az Orange Is The New Blackben játszott Suzanne “Crazy Eyes” Warren megformálásáért. A Netflix női börtönös sorozata ezenfelül a legjobb vígjátéksorozat díját is megkapta. A gyönyörű Laura Prepon azt emelte ki köszönőbeszédében, hogy mennyire fantasztikus, hogy a sorozat ekkora teret ad a különbözőségeknek, legyen szó bőrszínről, nemzetiségről, vagy akár szexuális beállítottságról.

Az LMBT győztesek mellett díjat kapott még Leonardo DiCaprio (A visszatérő), Brie Larson (Room), a filmek közül a Spotlight és a Mad Max: A harag útja, a sorozatokból pedig a Downton Abbey és a Trónok harca szereplőgárdája. Az Orange Is The New Black mellett Idris Elba volt az egyetlen, aki két díjat is hazavihetett: ő lett a legjobb férfi mellékszereplő a Beasts of No Nation című filmben, illetve a legjobb férfi főszereplő a Luther című sorozatban nyújtott alakításáért.

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)