Film

A meleg színészek inkább ne coming outoljanak

Meglepő kijelentést tett nemrég az amerikai színész Matt Damon. Akármilyen elfogadó is világunk és különösen a nyugati államok, valamint a filmipar, egy meleg színésznek sem szabad nyíltan vállalnia másságát, mert azzal kockáztatja karrierjét.

A téma akkor merült fel, amikor a Guardiannak adott interjúban 2013-as alakításáról beszélgettek a Túl a csillogáson (Behind The Candelabra) című filmben, ahol meleg férfit alakított és arról kérdezték, szerinte nehezebb lenne-e Hollywoodban meleg színészként érvényesülnie.

“Nem akarom azt sugallni, hogy ez olyasmi, mint egy betegség, mert az olyan lenne, mintha a barátaimat a busz alá lökném. De mindig eszembe jut Rupert Everett, aki nyíltan meleg és ezt a fickót – aki jóképűbb és tehetségesebb volt mindenkinél – is nagyban hátráltatta a kiállása.”

<> at Auditorium Parco Della Musica on October 28, 2011 in Rome, Italy.

Damon úgy gondolja, egy színész akkor cselekszik helyesen, ha szexuális életének minél kevesebb részletét teregeti ki a nyilvánosság elé. E titokzatosság által válik még vonzóbbá a közönség szemében is, és ezzel szerintem csak egyetérthetünk.

Hozzászólások

A hirdetés néha fáj, de csak így tudjuk fenntartani az oldalt..köszönjük ha megérted :)